Nyheter

Yrkeshögskola och akademiska utbildningar - CIL i Ljungby


 

 
Vi söker dig som Senior Projektledare

CIL (snart Campus Ljungby) arbetar med personlig och organisatorisk utveckling. Vi bedriver utbildningar på högskole- och yrkeshögskolenivå som leder till arbete.
Gemensamt för våra utbildningar är samarbete med partnerföretag, jobbfokus och individuellt stöd för personlig utveckling.

Vi är ett IUC-bolag (Industriellt utvecklingscentra) som verkar i i Kronoberg, vilket innebär att vi bidrar till utvecklingen av små- och medelstora industriella företag i Kronoberg.
IUC-nätverkets gemensamma mål är att bidra till en stark svensk industri och att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Vill du vara med och driva en stor satsning riktad till Smålands tillverkningsindustri, en av de mest utsatta branscherna under Coronapandemin?

Projektet är ett samarbete mellan CIL, IUC Kalmar och Träcentrum i Nässjö och går under namnet STORK, Strategisk Omställning och Riskminimering genom Kompetenslyft.
Med hjälp av pengar från EU:s socialfond kommer ett 50-tal företag och sammantaget omkring tvåtusen deltagare i Småland att ta del av kompetensutveckling.

Projektets syfte är att på ett strategiskt plan utveckla ledare, ledningsgrupper och medarbetare inom tillverkningsindustri. Ambitionen är kompetensutveckling och att göra tillverkningsindustrin
mindre sårbar och mer flexibel med fokus på robusta leverantörskedjor, ny kunskap kring strategiska inköpsmodeller och affärsmodeller
där resor och fysiska möten i allt högre grad ersätts med digitala metoder. 

Tjänstebeskrivning

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter. I din roll har du mycket kontakt med företag och andra externa parter, vilket kräver att du trivs med att ha en social och utåtriktad roll.

Några exempel på arbetsuppgifter är:
 • Projektledning
 • Kommunikation
 • Uppsökande verksamhet för att skapa nya företagsrelationer
 • Analysering av behov hos företag
 • Leda och driva frågor i ledningsgrupper
Dina kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom relevanta områden.

Det är viktigt att du tycker om att kommunicera och har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska.

Du är van användare av IT-stöd och har ett tekniskt intresse och är kunnig inom området.

Du är van att driva större projekt.

Du har en vana att leda och driva frågor i ledningsgrupper.

Du har bred kunskap inom ett eller flera av våra fokusområden; robusta leverantörskedjor eller ny kunskap kring strategiska inköpsmodeller där 
resor och fysiska möten i allt högre grad ersätts med digitala metoder. 

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och erfarenheter på seniornivå, där bra bemötande är något du alltid strävar efter.
Du trivs med att ha kontakt med företag och har lätt för att skapa kontakter och få förtroende.

På CIL är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och 
därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som senior projektledare är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera 
arbetsuppgifter parallellt.

Ansökan

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdag, så är du intresserad - sök tjänsten redan i dag!

Du ansöker direkt till VD på CIL AB, Maria Holmén: maria@cil.se

Övrigt

Ort/placering: Ljungby, resor inom tjänsten på dagtid förekommer.
Körkort: B
Omfattning: Heltid, men tjänstgöringsgrad kan diskuteras, kl. 8-17 med flexibel arbetstid. 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökningstid: 2020-07-12.

Varmt välkommen in med din ansökan (personligt brev och CV)!


Strategiskt inköp och upphandling, start hösten 2020. Ansök redan nu!

Vill du ta steget mot fler bättre affärer, avtal och upphandlingar?
Vill du vara en nyckelperson i verksamheten i arbetet mot bättre kvalitet och kostnadseffektiva volymer?

Då kan du till hösten studera på vår YH-utbildning Strategiskt inköp och upphandling på CIL i Ljungby, ett samarbete mellan OneAcademy och CIL.  
Utbildningen är speciellt framtagen mellan näringslivet och offentlig verksamhet för att stärka upp behovet och efterfrågan inom detta kompetensområde.  
Det kommer varvas teori med praktik och följande kurser ingår i utbildningen som sträcker sig över två år:

Årskurs 1:
 • Företagsekonomi 5 veckor
 • Logistik och försörjningskedjor 5 veckor
 • Inköp 5 veckor
 • Juridik 7 veckor
 • Inköpsverktyg 4 veckor
 • Upphandling 6 veckor
 • LIA (Praktik) 11 veckor
Årskurs 2:
 • Strategiskt inköp 5 veckor
 • Projektledning 3 veckor
 • Affärsengelska 3 veckor
 • Inköp ur ett CSR-perspektiv 3 veckor
 • Kommunikation och affärsförhandling 4 veckor
 • Marknadstänkande och affärsmannaskap 4 veckor
 • LIA 2 (Praktik) 15 veckor
 • Examensarbete 5 veckor
Utbildningen motsvarar 425 YH-poäng, är CSN-berättigad och det som behövs är grundläggande behörighet, engelska 6, matematik 2 och Svenska 2.

För anmälan gå in på https://apply.yh-antagning.se/to/oneacademy/ht2020/2

***


Robotlyftet – utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 - 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet - ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Robotlyftet ger ditt företag:

 • Kartläggning och analys av nuvarande produktionsprocess och affärsmodell – en s k Förutsättningsstudie med fokus på automation och robotisering.
 • Automationscheck – ni kan ansöka om upp till 150 000 kr för att utveckla tillverkningen i ert företag mot högre grad av automatisering eller robotisering. Ni får hjälp med ansökan, och information om hur checken kan användas.
 • Utbildning i beställarkompetens. Automation och robotisering innebär investeringar. Ni får utbildning för att bli bra beställare.
 • Kunskapsmöten om robotisering och automation. Runt om i landet arrangeras seminarier och workshops som ger kunskaper, viktiga kontakter och en överblick över möjligheterna med automation och robotisering.
 
Röst från ett företag som fått stöd i en inledande pilotstudie, upplagd enligt Robotlyftet:
”Vi hade sedan tidigare lokaliserat en flaskhals i vår produktion. Det blev ett verkligt lyft när vi kom med i pilotstudien och kunde diskutera vår situation med duktiga konsulter. Vi ser att vi – och övrig industri – måste effektivisera. Vi har nu en plan för en omfattande robotinvestering. Nästa steg är att söka stöd för att kunna göra en upphandling. Vi måste bli bra beställare.” Magnus Larsson, vd på Hagabergs i Laxå

 
Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen på 100 miljoner kronor ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

Läs mer här

http://iuc.se/robotisering-nasta-stora-satsning-inom-smart-industri/
http://iuc.se/robotlyft-stod-foretagen/***

Projekt SmeLand


SmeLand handlar om stöd till små och medelstora företag (SME) i Småland. Projektet är ett samverkansprojekt mellan IUC i Kalmar, Träcentrum i Nässjö och CIL i Ljungby, för att täcka industri och industrinära företag i de tre småländska regionerna Jönköping, Kronoberg och Kalmar. Målet med projektet handlar om att hitta en tydlig struktur och ett tillvägagångssätt för att ge starthjälp till företag i regionerna så att de kan påbörja sina förändrings- och förbättringsresor. Rent konkret betyder det att projektet ska skapa en ”best practise” och kvalitetssäkra hur företagsbesök, diagnoser (nulägesanalyser) och handlingsplaner sker och tas fram. Projektets tillvägagångssätt innebär att vi inventerar och analyserar ”alla” befintliga modeller och metoder samt samverkanspartnernas egna erfarenheter, för att hitta de nyckelmoment som verkligen fungerar och ger effekt hos företagen. Så projektets huvudaktivitet kommer bestå av att testa olika metoder och moment via företagsbesök och diagnoser för att skapa handlingsplaner med hög kvalitet. Parallellt med alla kontakter med företagen kommer det finslipas på ”best practise”.

Under tiden kompetensutvecklar vi både våra samverkans- och samarbetspartners och stärker förmågan att leverera stöd till företagen med hög kvalitet, allt inom ramen för Smart Industri. Dessa ”certifierade” individer kallar vi Industricoacher. Efter 18 månader har vi en validerad modell som har då testats på 70 SME-företag i Småland. Vi har dessutom ett nätverk för Industricoacherna på plats, där tillgång till metoder och verktyg finns samt möjlighet till erfarenhetsåterföring och vidare utveckling av modellen. Om ni kontaktar en Industricoach, så vet ni att ni får högkvalitativ hjälp att utveckla ert företag och er verksamhet.

Kontaktperson för projektet
Malin Erikson
0372-78 00 24
malin@cil.se

Kontakta oss
Har du frågor om våra utbildningar eller något annat,
välkommen att höra av dig!
Ring eller maila
info@cil.se eller 0372-78 00 20

Lokalbokning och reception
garvet@cil.se eller 0372-78 00 27
Följ oss
CIL, Centrum för Informationslogistik
Stationsgatan 2, Garvaren
341 60 Ljungby
Karta